STEDER
RANDERS


Velfærds etymologiske oprindelse er det oldnordiske udtryk velferð, som betyder "den gode rejse". En velfærdsopgave er transport af syge og afkræftede. Region Midtjylland har udliciteret sin drift af sygetransport til Falck, som dermed bliver velfærdssystemets leverandør af den gode rejse, velfærd.

KIRGISISTAN


Bakh-Bulak, vores 9-årige guide, kiggede forundret på mig.
"I don't know how to control it" grinte jeg og gestikulerede afmagt. Tålmodigt vendte han om, tog min hests grime i venstre hånd og kontrollerede nu altså både min, Troels og sin egen hest. 30 minutter senere lærte han os at ride baglæns.


FLÅVATN


De første tegn af kanoer i Norden stammer fra Jægerstenalderens yngste periode ca. 4000 år f.v.t. Kanoer er både langsommere og mere umanøvredygtige end kajakker, men bruges på grund af sin store bærekapacitet i dag primært til friluftsliv.


AARHUS BOULDERS


Klatresporten vokser lige nu eksplosivt i Danmark. Aarhus Boulders har med sin oprettelse i 2014 været med til at skubbe på denne tendens. Kalk på både greb og i luften vidner om stedets høje besøgstal. Tilbage er kun at efterleve mantraet: "Lad være med at give slip"